Adele a Viktor Sheen nadále dominují českým žebříčkům, na paty jim šlapou Jelen a The Weeknd

28.01.2022 11:30 - Josef Martínek | foto: Columbia Records

Leden bývá tradičně měsícem, ve kterém se toho v českých hitparádách děje velice málo. Tento rok není výjimkou - Adele a Viktor Sheen navazují na předešlá vítězství a svou triumfální jízdu pořadím prodlužují na sedm a osm týdnů. Na jejich postavení si přitom brousí zuby Jelen nebo The Weeknd.
Adele - Easy On Me
© Columbia Records
RÁDIA - Hit "Easy On Me" ještě v letošním roce nepoznal přemožitele, celkově vítězí Adele už posedmé v řadě. V USA uzmul singl z alba "30" dokonce jubilejní desátý vavřín, čímž vyrovnal počínání zpěvaččina v tomto ohledu dosud nejúspěšnějšího songu "Hello" - ten mimochodem svého času triumfoval desetkrát také u nás. Na jedničku v českém éteru se v minulosti podívaly také bondovská "Skyfall" (tři vítězství), tklivá balada "Someone Like You" (dvakrát první) nebo "Set Fire To The Rain" s jedním prvenstvím.

Kapela Jelen se s písní "Ještě jednu noc" dramaturgům opravdu trefila do noty. Nejenže druhá singlová vlaštovka z loňského alba "Věci a sny" ani po deseti měsících od vydání neklesá, ale dokonce stále stoupá. Na současnou druhou příčku si polepšila z minulé trojky. Ohrozí snad v dalších kolech dokonce i tu Adele?

O tom, že v rádiích se počátkem roku žádné zásadní změny nedějí, svědčí také bronzový stupínek. "Bad Habits" Eda Sheerana je totiž další skladbou, kterou rozhlasové stanice omílají stále dokola už mnoho měsíců - konkrétně od loňského června.

Pořadím na medailových místech by možná mohli v příštím týdnu zamíchat Coldplay s jihokorejskými BTS - jejich spolupráce "My Universe" si z minulé devítky polepšila na čtyřku. Britská kapela má navíc v elitní desítce i předešlý singl "Higher Power", který loni v létě hitparádu ovládl hned čtyřikrát. Aktuálně mu patří desátá řádka.

Jediným novým jménem v top ten je Michael Schulte. Německého zpěváka si možná někteří vybaví v souvislosti s jeho účastí v Eurovizi v roce 2018 - tehdy totiž skončil čtvrtý, o dvě příčky před naším Mikolasem Josefem. Aktuálně boduje se singlem "Here Goes Nothing".

Nejúspěšnější novinku obstaral Ed Sheeran s "Overpass Graffiti", začíná jako čtyřicátý čtvrtý nejhranější. Pak následují dvě spolupráce - Post Malone a The Weeknd spojili síly v kousku "One Right Now" na osmapadesátém řádku, jako jednasedmdesátí startují švédský DJ Alesso a Katy Perry zásluhou "When I'm Gone". Britský muzikant Tom Gregory vyslal svou skladbu "Footprints" na sedmdesátou devátou příčku.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Adele - Easy On Me
  2. Jelen - Ještě jednu noc
  3. Ed Sheeran - Bad Habits
  4. Coldplay feat. BTS - My Universe
  5. Kryštof - Do nebe se propadám
  6. Dermot Kennedy - Better Days
  7. Elton John feat. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)
  8. Miley Cyrus - Angels Like You
  9. Michael Schulte - Here Goes Nothing
  10. Coldplay - Higher Power


Viktor Sheen - Příběhy a sny
© Warner Music
ALBA - Jestliže se toho v rádiovém žebříčku děje velmi málo, pak lze konstatovat, že v albovém pořadí vládne úplné bezvětří. První tři pozice zůstaly beze změny a ani top desítka nepřináší žádná nová jména.

Viktor Sheen si tedy s "Příběhy a sny" v poklidu připisuje už osmé prvenství. Pokud se budou posluchači k tomuto titulu vracet tak často a dlouho jako k předešlým řadovkám "Černobílej svět" (aktuálně čtvrté místo) a "Barvy" (šestá pozice), má český rapper kazašského původu vystaráno na několik let dopředu.

The Weeknd se ze stříbrné pozice také nepohnul, zatím se mu tedy s "Dawn FM" nedaří navázat na vítězství "After Hours" z roku 2020. V USA kanadskému zpěvákovi první příčka rovněž uniká, těšit ho ale mohou alespoň velice příznivé recenze - včetně té naší, vyšperkované titulem Album týdne.

Třetím místem se může pochlubit Smack díky nahrávce "Chimera Pt. 3: Snake". Přehlídka rapu pak pokračuje i na dalších pozicích top ten, chybět v ní nemohou Hard Rico, Nik Tendo, Lil Nas X ani Pil C.

Prapor popu drží vedle The Weeknda už jen desátá Olivia Rodrigo s loňskou prvotinou "Sour". Naopak Adele se s deskou "30" propadla ze sedmičky na třináctku.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  2. The Weeknd - Dawn FM
  3. Smack - Chimera Pt. 3: Snake
  4. Viktor Sheen - Černobílej svět
  5. Hard Rico - Devil's Son
  6. Viktor Sheen - Barvy
  7. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  8. Lil Nas X - Montero
  9. Pil C - Odsúdení na úspech
  10. Olivia Rodrigo - Sour

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 3. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY